בכנס הגדול ביותר שנערך בשבוע שעבר בחוות שבדרון ביער להב, השתתפו כ-200 חקלאים, בעלי ומגדלי צאן מהנגב, הערבה והגליל, בחסות חברת "פיברו ישראל" המשווקת תוספי מזון לבעלי חיים. הכנס הוא הראשון שנערך בשטחי המועצה, ומתוכנן להיות כנס שנתי לאור חשיבות הנושא.
בכנס השתתפו נציגי הלשכה הווטרינרית בבאר שבע שעדכנו לגבי החיסונים שנתנו לעדרי הצאן והתפרצות מחלת ברוצלוזיס (Brucellosis) הנקראת גם קדחת מלטה, מחלה הפוגעת בעיקר בצאן ומועברת מבעלי חיים לבני אדם (זואונוטית). ההדבקה נגרמת בעיקר מצריכת מוצרי חלב נגועים או כתוצאה ממגע עם הפרשות של צאן נגוע. שיעור התחלואה בקרב הבדואים עולה בשנים האחרונות, כל שנה נדבקים בין 600-700 בדואים במחלה, מחלה שמתפתחת לכרונית עם פגיעה במערכות פנימיות ואף גורמת למוות.
נציגי משרד החקלאות, דיווחו בכנס על ביצוע הליך מניעתי מפני החיידק – בדיקות דם לכל העדרים וחיסונם, השמדה של בעלי החיים הנגועים בחיידק ופיצוי כספי של המגדלים שהכנסתם נפגעה עקב החיידק.
מנכ"ל המועצה, מוצלח אבו עסא: "בעיניי קיומו של כנס מסוג זה הוא דבר הכרחי, זאת לאור העלייה המדאיגה בשיעור התחלואה בקרב האוכלוסייה הבדואית מידי שנה. אנו מאמינים כי בעזרת העלאת המודעות ונתינת הכלים לתושבים נוכל להקטין התופעה. אנחנו במועצה גאים להיות שותפים למאבק הארצי בחיידק הברוצלה".
סמיר קעדאן, מדריך מקצועי ראשי של שירות ההדרכה והמקצוע במשרד החקלאות ופיתוח הכפר הסביר על הגזעים השונים שמצויים בנגב, ועל היתרונות והחסרונות של כל גזע וד"ר חיים ליבוביץ מדריך צאן ארצי אשר הציג את ההיבט הכלכלי שבגידול עדרי הצאן; מדריך הצאן, גדי נווט הסביר על גידול ופיטום של טלאים קטנים.
ד"ר מאזן אבו סיאם, וטרינר המועצה, בעל המרפאה היחידה לרפואת צאן בנגב סיכם את הכנס, והדגיש את החשיבות של שיתוף הפעולה בין המגדלים ובעלי עדרי הצאן ובין אנשי המקצוע ומומחים בתחום, וכמו כן על חשיבות קיום הכנסים בנוסף, הדגיש על הצורך בהתקדמות טכנולוגית לצורך קיום תעשייה פעילה ומשגשגת.