יום מעשים טובים שאירע אתמול (ג') מהווה יום מיוחד במסגרתו תושבי מועצת אל-קסום שבנגב התנדבו למען הקהילה ולמען תושביה. המטרה של יום המעשים הטובים היא מעורבות קהילתית ויצירת תחושת ערבות הדדית בקרב הציבור.
במסגרת יום המעשים הטובים, כל בתי הספר במועצת אל-קסום בנוסף לתושבי המועצה התגייסו למען האירוע והשתלבו במספר פעילויות התנדבותיות מגוונות הכוללות: בניית ספסלים, צביעה של קירות, שערים ומעקים בבתי ספר, גנים ומסגדים, הקמת גינות במתנ"סים ביישובים אום בטין ואל-סייד וביקורי חולים בבית החולים סורוקה שבבאר שבע.
פעילות נוספת ראויה לציון נרשמה בבית הספר אל-סייד א', כאשר כל התלמידים הביאו מאכלים מהבית ומכרו אותם בשוק שהקימו בבית הספר. כל ההכנסות מן המכירה נתרמות למען ילדים בעלי צרכים מיוחדים.
איציק תומר, ראש המועצה: "זוהי גאווה גדולה לראות רוח התנדבות, נתינה וערבות הדדית בקרב תושבי המועצה. זה מחמם את הלב לראות את התגייסות התושבים למען הפעילויות ביום המעשים הטובים".